Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Νόστιμη σάλτσα ντομάτας του Volta Koyzina

Υλικά
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί (προαιρετικό)
1 κουταλάκι γλυκού ξερή ρίγανη
1 Πρέζα κόκκινο καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
Αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. όταν πάρουν χρώμα βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το κόκκινο καυτερό πιπέρι, την ζάχαρη, και αλατίζουμε. Αφήνουμε να βράσει.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και την ρίγανη και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: