Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Σπιτική ζύμη για πίτσα

Υλικά
¾ φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 φάκελο ξηρή μαγιά
2 φλιτζάνια αλεύρι, συν λίγο για ζύμωμα
1 κουταλιά σούπας λάδι
1 1/2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Μετρήστε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίζουμε τη μαγιά στο νερό και αφήστε το να διαλυθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε το νερό για να διαλυθεί.
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και τη ζάχαρη στο νερό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να δημιουργείτε.
Μεταφέρετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνια. Με αλευρωμένα χέρια, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Αφήστε την να αναπαυθεί.

Με ένα μαχαίρι χωρίστε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και αφήστε τα να αναπαυθούν για 15 έως 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά, διπλώστε τη ζύμη από την έξω πλευρά προς την μέση της ζύμης. Συγκεντρώστε τη ζύμη σε μια μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και πάλι για 15 έως 30 λεπτά.


Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε πίτσα και αφήστε την να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 15 λεπτά.

Η πίτσα είναι έτοιμη για συναρμολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: