Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τηγανιτές μελιτζάνες με σάλτσα κέτσαπ

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 κουταλιά σούπας αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού ξηρή ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού ξερό βασιλικό
Λάδι για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι σάλτσα κέτσαπ

Οδηγίες
Περίπου μία ώρα πριν από το τηγάνισμα, κόψτε άκρα κάθε μελιτζάνας, στη συνέχεια, κόψτε τις κατά μήκος σε τέσσερα ή πέντε χοντρές φέτες. Αφήστε την φλούδα να υπάρχει.
Γυρίστε και κάθε φέτα κόψτε πάλι σε λωρίδες.
Πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με αλάτι.

Στη συνέχεια, απλώστε τις σε ταψί με χαρτί κουζίνας για μια ώρα.
Αυτό θα βγάλει οποιαδήποτε πικρίλα. Μετά από μια ώρα, τοποθετήστε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με κρύο παγωμένο νερό.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την σκόνη σκόρδου, του κρεμμύδι, την ρίγανη και τον βασιλικό.
Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και βάλτε μέχρι το μισό λάδι.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει το λάδι.
Αδειάστε το νερό από της μελιτζάνες, αλλά δεν τις στεγνώνουμε.
Τις βάζουμε σε ταψί και βρεγμένες τις πασπαλίζουμε με το μίγμα αλευριού.
Μαγειρεύουμε σε παρτίδες, τηγανίζουμε για περίπου 4-5 λεπτά ή έως ότου μόλις αρχίσουν να γίνονται καφέ.
Τις βάζουμε σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλάτι.
Αφήστε το λάδι να πάρει πάλη δύναμη για την επόμενη δόση.
Κάθε παρτίδα που μαγειρεύουμε την κρατάμε ζεστή στον φούρνο να θέλουμε μέχρι να μαγειρευτούν όλες.

Απολαύστε με σάλτσα κέτσαπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: