Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πικάντικη σάλτσα ντομάτα του Volta Koyzina

Υλικά
⅓ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 Πρέζα κόκκινο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη ρίγανη τριμμένη
½ κουταλιά σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
8 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα και δυνατή φωτιά βάζουμε μια κατσαρόλα και κόβουμε μέσα τις ντομάτες στα τέσσερα.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι και την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να πίνουν τα υγρά τους περίπου 30 λεπτά.

με το εργαλείο του πουρέ πατάμε τις ντομάτες να γίνουν πελτέ, ή τις περνάμε από μπλέντερ.
Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας πάλι στην κατσαρόλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να ενοποιηθεί.

Φυλάσσουμε σε γουλίτσες στο ψυγείο για 1 μήνα. Αν κάνουμε την σάλτσα κονσέρβα για 4-5 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: