Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Νόστιμα πιττάκια με μήλο και το τυρί κρέμα

Υλικά
250 γραμ. τυρί κρέμα μαλακό
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές σούπας τυρί ρικότα
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό για άλειμμα
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

ζάχαρη και κανέλα, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C.
Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε τους κρόκους των αυγών, την ρικότα, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Ξεδιπλώστε 1 φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε το με τον πλάστη σε ορθογώνιο.
Υπολογίστε το φύλλο σφολιάτας να είναι χωρισμένο κατά μήκος σε τρία κομμάτια. Τα δύο ακριανά κάντε χαρακιές με ένα μαχαίρι από το μεσαίο κομμάτι προς τα έξω, αφήνοντας το κέντρο άκοπο.
Βάτε στο μεσαίο την μισή γέμιση τυριού.
Πάνο από το τυρί απλώστε ομοιόμορφα τις λεπτές φέτες μήλου.
Διπλώστε τα κομμένα κομμάτια της μίας πλευράς προς το κέντρο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Διπλώστε τις λωρίδες της άλλης πλευράς από πάνω.
Βουρτσίστε την επιφάνια με χτυπημένο αυγών και καταψύξτε για 15 λεπτά.
Επαναλάβετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Ψήστε τα γλυκά για περίπου 20 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Σερβίρετε ζεστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: