Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Μαρμελάδα σύκο του Volta Koyzina

Υλικά
1 λεμόνι την φλούδα του
¾ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μέλι
1½ κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
2 κλωναράκια θυμάρι
2 κιλά ώριμα φρέσκα Μαύρα σύκα κομμένα στα τέσσερα

Εκτέλεση
Για ένα πολύ παχύ μαρμελάδα (όπως φαίνεται).
Καθαρίζουμε τα σύκα από την φλούδα τους και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών, αφαιρέστε λωρίδες από την φλούδα του λεμόνι, προσέχοντας να μην πειράξετε την λευκή ψίχα.
Τοποθετήστε φλούδες λεμονιού και όλα τα άλλα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.

Βάλτε την κατσαρόλα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και σιγοβράζουμε 40-50 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα, συνεχίζοντας να ανακατεύετε συνέχεια, ώστε το μείγμα να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Αφαιρέστε το θυμάρι και φλούδες λεμονιού.
Περάστε την μαρμελάδα από ένα μπλέντερ να γίνει χυλός και ανακατέψτε με το σιρόπι.
Βάλτερ την μαρμελάδα σε βάζα. Διατηρείται στο ψυγείο για μέχρι ένα μήνα.
Αυτή η μαρμελάδα μπορεί επίσης να κονσερβοποιηθεί αν την βάλετε καυτή σε ζεστά βάζα κλίστε το καπάκι και τα γυρίστε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν .

Απλώστε την σε ψωμί και πασπαλίστε μπλε τυρί από πάνω έχει τέλια γεύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: