Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκότα καφέ με σοκολάτα και γλάσο

Υλικά
Για τα μπισκότα
200 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βανίλια
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας και 1 κουταλάκι γλυκού αρωματικό καφέ
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ espresso
1 σοκολάτα υγείας κομμένη σε κομμάτια

Για το γλάσο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές καφέ
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
1/4 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1/4 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ espresso

Εκτέλεση
Για τα μπισκότα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα περίπου 3-5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια και τον καφέ.
Σιγά-σιγά προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το στιγμιαίο espresso.
Αφαιρέστε το μπολ από το μίξερ και ανακατέψτε στο μείγμα τα μισά κομμάτια σοκολάτας.
Σε ταψί με λαδόκολλα φτιάξε με ένα κουτάλι τα μπισκότα και βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.  (Αυτό θα κάνει να έχετε τη σοκολάτα πάνω από το μπισκότο για μια καλύτερη παρουσίαση μετά το ψήσιμο)


Βάλτε το ταψί στον φούρνο για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια, αφαιρέστε από το φούρνο και τοποθετήστε τα να κρυώσουν.
Για το γλάσο
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα.

Χρησιμοποιώντας κουτάλι βάλτε πάνω από κάθε μπισκότο γλάσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: