Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Εύκολη και ελαφριά κρέμα λεμονιού

Υλικά
4 κρόκοι αυγών
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
⅓ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
3 ½ κουταλιές σούπας βούτυρο κομμένο κομμάτια
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό σε ένα μπολ μεταλλικό.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα γεμίζοντας το 1/3 της με νερό και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το μπολ με το μείγμα λεμονιού από πάνω. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα γρήγορα μέχρι να δέσει το μείγμα, περίπου 8-10 λεπτά.


Μόλις το μείγμα πήξει, το βγάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το βούτυρο όλο μαζί και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθεί.



Πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: