Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τυροπατάτες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 αυγά ελαφρός χτυπημένα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι

Για την σάλτσα
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
4 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι ζάχαρη
¼ κουταλάκι γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
Σουρώνουμε το νερό και τις περνάμε από μήλο ή με το μηχάνημα του πουρέ.
Σε μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά.
Βάζουμε τον πουρέ σε μπολ και ανακατεύουμε με το βούτυρο, το γάλα αυγά, το αλάτι και την τριμμένη παρμεζάνα.


Απλώνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι για να ψήσουμε κόβουμε το μείγμα σε μπαστουνάκια και τα μοιράζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.


Εναλλακτικά αν έχουμε κορνέ βάζουμε το μείγμα πατάτας στο κορνέ και κάνουμε μπαστουνάκια κατευθείαν στην λαδόκολλα.


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και πάρουν χρώμα.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα.
Προσθέστε το σκόρδο, και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κόκκινο πιπέρι, αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε τις τυροπατάτες και σε μπολάκι την σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: