Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ μήλου με ξυρούς καρπούς και παγωτό

Υλικά
2½ φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο συν λίγο για το βουτύρωμα του ταψιού
¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
¾ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ελαφρός καβουρδισμένα
½ φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα
3 μήλα καθαρισμένα και περασμένα στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα ή σαντιγί εναλλακτικά

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 9x9 cm.
Στο μπλέντερ περνάμε το ψωμί μέχρι να θρυμματιστεί, αλλά όχι πάρα πολύ λεπτό λίγο μεγαλύτερο από ένα κόκκο ρυζιού. Ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο μπλέντερ σπάστε σε μικρά κομμάτια τα αμύγδαλα και τα φουντούκια να μην γίνουν σκόνη όμως.
Σε άλλο μπολ αναμίξτε το λιωμένο βούτυρο και τις ζάχαρες.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε να ενωθούν.
Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα τριμμένα μήλα (βάλτε αν έχει υγρό από τον τρίψιμο των μήλων) στο μίγμα και ανακατεύουμε.
Χύστε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήστε για 45 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού, μοιράστε το γλυκό σε κύπελλα και την κορυφή βάλτε με μια κουταλιά παγωτό βανίλια ή εναλλακτικά σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: