Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Γεμιστά κύπελλα από λαζάνια αλά Volta Koyzina

Υλικά
1 κουτί λαζάνια μακρόστενα πλακέ (έχει 6 τεμάχια περίπου)
1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/4 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
6 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι σπανάκι
1 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα τριμμένη


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κιμά, τον σοτάρουμε καλά.
Ανακατέψτε το κρεμμυδάκι, την ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράστε να δέσουν τα υλικά.
Βράζουμε τα λαζάνια όπως αναγράφετε στο πακέτο. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.
Απλώστε τα λαζάνια και απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα από πάνω 3-4 φύλλα σπανάκι σε κάθε λαζάνι .
Βάλτε από μία κουταλιά κιμά και απλώστε τον κατά μήκος.


Τυλίξτε τα λαζάνια με γέμιση και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί για καπ κέικς.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30-45 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι μοιράστε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από την κορυφή στα λαζάνια.
Σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε στην κορυφή τους με το τυρί μοτσαρέλα και τοποθετήστε πάλι πίσω στο φούρνο για 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: