Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Μικρά ρολά τυριού με σάλτσα αυγολέμονου του Volta Koyzina

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
½ κιλό τυρί φέτα μαλακιά
1 λίτρο γάλα
1 πακέτο ψωμί του τοστ (μπαγιάτικο)
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για την σάλτσα
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
2 αβγά μόνο τον κρόκο
2-3 λεμόνια ανάλογα πώς το θέλετε
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
5 κουταλιές  σούπας αλεύρι
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί φέτα και με ένα πιρούνι την πατάμε να διαλύσει.  Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί το τυρί μας όσο γίνετε ποιο πολύ.
Σε άλλο μπολ τρίβουμε τις φέτες του τοστ και τις κάνουμε ψίχουλα.
Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα γάλα τυρί στο μπολ με τα ψίχουλα ψωμιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μουλιάσουν. Αν το μείγμα μας είναι πολύ αραιό τότε βάζουμε λίγα ψίχουλα ακόμα. Το θέλουμε να στέκετε για την γέμιση μας.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας τα κόβουμε σε λουρίδες 10 cm  περίπου κατά μήκος.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε σε κάθε λουρίδα 1 κουταλιά από το μείγμα ψωμιού στην άκρη της αφήνοντας λίγο αριστερά και δεξιά και τυλίγουμε σε ρολό.
Κάνουμε δύο γυρίσματα και μετά περνάμε τις άκριες μέσα. Τυλίγουμε μέχρι να τελειώσει η λουρίδα.
Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, το βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Για την σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει, να μην κάψει, προσθέτετε και το αλεύρι ανακατεύετε με το σύρμα γρήγορα να  μην κολλήσει και αμέσως μετά προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνέχεια προσθέστε και το αλάτι, το χυμό λεμονιών, και τους κρόκους των 2 αβγών ανακατέψτε καλά δοκιμάστε αν σας ικανοποιεί η γεύση. Η κρέμα πρέπει να είναι ρευστή, αν δεν σας φτάνει ζωμός  και σας πήζει μπορείτε να αραιώσετε με λίγο.

Σερβίρετε τα ρολάκια με την σάλτσα και πασπαλίστε λίγο άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: