Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Κεφτεδάκια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Μια συνταγή από την Αγγελική Μ.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 αυγό
1 πατάτα μεσαίο μέγεθος
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι


Για την σάλτσα μανιταριών
150 γραμ. μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα
150 γραμ. μανιτάρια πορτομπέλο χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
Βούτυρο για το σοτάρισμα
1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλιά κορν φλάουερ
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια βάζουμε στο μούλτι το ξερό κρεμμύδι, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και την πατάτα και χτυπάμε να γίνουν πουρές.
Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το μείγμα από το μούλτι, την φρυγανιά  και το αυγό.
Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε κεφτεδάκια.



Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα ψήνουμε τα κεφτεδάκια γυρνώντας για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
Τα ψημένα κεφτεδάκια τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Στο ίδιο τηγάνι ετοιμάζουμε την σάλτσα. 


Βάζουμε λίγο βούτυρο και με ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε την επιφάνια να πάρουμε την γεύση. Ρίχνουμε συγχρόνως τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε.
Βάζουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε να πάρουν χρώμα.


Σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Σε λίγο κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε και αυτό. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.



Βάζουμε μέσα στην σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να πάρουν τις γεύσεις. Σερβίρουμε με σπυρωτό πιλάφι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: