Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ψαρόσουπα με φρέσκα βότανα

Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο κομμένο σε κύβους
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάραθο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια ζωμό ψαριού ή ζωμό λαχανικών
1 κλαδάκι θυμάρι
1 Πρέζα κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκια ρίγανη ή φασκόμηλο

1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
6 φέτες ψωμί με ελαιόλαδο, φρυγανισμένο
Κατευθύνσεις

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μάραθο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν περίπου 5-10 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Βάζουμε το λευκό κρασί, και την σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε το κλαδάκι θυμάρι και μία πρέζα κόκκινο πιπέρι.
Ανακατέψτε το ζωμό και αφήστε να σιγοβράσει.
Προσθέστε το ψάρι και αφήστε τη σούπα σιγοβράσει για περίπου 8-10 λεπτά, ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκια ρίγανη, με αλάτι και πιπέρι.
Σβήστε τη φωτιά και σκεπάστε με ένα καπάκι.
Αφήστε την σούπα να καθίσει για περίπου πέντε λεπτά για να βγάλει τις γεύσεις από τα βότανα.

Για να σερβίρετε τοποθετήστε μια φρυγανισμένη φέτα μπαγκέτα στο κάτω μέρος της κάθε πιάτου και από πάνω βάλτε την σούπας και στη συνέχεια γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: