Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ντομέστικα (βρασμένοι γεμιστοί χουρμάδες)

Υλικά
200 γραμ. φρέσκοι ή ξεροί χουρμάδες
50 γραμ. μικρά κομμάτια ξηρών καρπών (όχι τριμμένα)
Λίγο αλάτι
Κόκκινο γλυκό κρασί με μέλι

Εκτέλεση
Αδειάζετε το εσωτερικό των χουρμάδων και τους γεμίζετε με τους ξηρούς καρπούς. Πασπαλίζετε τους με λίγο αλάτι και βουτηχτέ τους στο γλυκό κόκκινο κρασί ανακατεμένο με μέλι.

Οι χουρμάδες θα πρέπει να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι που η γέμιση τους να χυθεί έξω 5 – 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: