Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Καροτόσουπα με τζίντζερ

Υλικά
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
12 καρότα κομμένα σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
¼ φλιτζάνι φέτες φρέσκο τζίντζερ (ή 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη)
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, ή νερό και κύβο λαχανικών
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετική, αλλά την κάνει πιο Κρεμώδη)
Αλάτι και πιπέρι
1 Πρέζα αποξηραμένα Βασιλικό τριμμένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο, τη δάφνη, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το σέλινο και τα καρότα.
Σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου όλα τα λαχανικά έχουν μαλακώσει.
Προσθέστε 3 φλιτζάνια ζωμό και το τζίντζερ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρει βράση. Γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράστε για περίπου μια ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης.
Προσθέστε τον αποξηραμένο βασιλικό και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε τη σούπα σε ένα μπλέντερ χτυπήστε σε πουρέ.
Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε σταδιακά, γιατί όλη η σούπα δεν μπορεί να χωρέσει στο μπλέντερ.
Ρίξτε τη σούπα πουρέ πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με την κρέμα. Δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι.
Αν η σούπα είναι πολύ πηκτή, προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό.
Σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να την κρατήσετε ζεστή στο μάτι της κουζίνας, αν χρειαστεί. Απλά να κρατήστε σε χαμηλή θερμότητα.

Σερβίρετε με κρουτόν και μια κουταλιά κρέμα γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: