Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Πουρές κουνουπίδι με σπανάκι

Υλικά
1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
⅛ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλιές σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε το κουνουπίδι. Μαγειρέψτε μόνο μέχρι να μαλακώσει περίπου δέκα λεπτά.
Ενώ το κουνουπίδι βράζει σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά.

Προσθέστε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
βγάζουμε το κουνουπίδι από το νερό, αλλά κρατάμε ένα φλιτζάνι νερό.
Διαλύουμε το κουνουπίδι στο μέγεθος ρυζιού, αλλά να μην το πολτοποιήσουμε
Προσθέστε το μείγμα σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, την σκόνη σκόρδου και το βούτυρο και ανακατεύουμε για να ενωθούν.

Εάν το μείγμα είναι πολύ παχύ, βάζουμε λίγο από το νερό του κουνουπιδιού. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: