Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Μπιζέλια με παρμεζάνα και χοιρινή πανσέτα

Υλικά
1½ κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κομμάτια πανσέτα χωρίς κόκαλο κομμένη σε κύβους
1 κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κιλό κατεψυγμένα μπιζέλια
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάλτε ½ κουταλιά σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ψήστε την πανσέτα. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και τα κρεμμύδια με το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2-3 λεπτά.

Προσθέστε την κρέμα και χαμηλώστε την φωτιά.
Μαγειρέψτε για ένα λεπτό, στη συνέχεια, προσθέστε τα μπιζέλια.

Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν τα μπιζέλια. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατεύετε την παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: