Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Γλυκά ρολά μήλου με τυρί κρέμα

Υλικά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
4 - 4½ φλιτζάνια αλεύρι

Για την γέμιση
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μήλα

Επικάλυψη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
150 γραμ. τυρί κρέμα μαλακό
¼ κουταλάκι γλυκού βανίλια

1½ κούπες ζάχαρη άχνη
1 πρέζα χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
Στο μίξερ ανακατεύουμε το ζεστό γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά.
Αφήνουμε μέχρι να αφρίσει, περίπου 5-7 λεπτά.
προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε το αλεύρι τέσσερα φλιτζάνια.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδες, αν είναι πολύ υγρή, προσθέστε ¼ φλιτζάνι με ½ φλιτζάνι αλεύρι.
Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5-6 λεπτά.
Μεταφέρετε σε ένα λαδωμένο μπολ και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό, μέρος για μια ώρα.
Βγάλτε την ζύμη και με ένα ρολό (μπλάστρι) την απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο 13x15.
Με το λιωμένο βούτυρο βουρτσίστε σε ζύμη.
Πασπαλίστε τη ζύμη με μαύρη ζάχαρη και απλώστε τα κομματάκια μήλου.


Κάντε την ζύμη ρολό και κόψτε την σε ρολά 2 πόντων.


Τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Σκεπάστε και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήστε τα ρολάκια μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, περίπου 30 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για ένα λεπτό ή δύο και στη συνέχεια βάζουμε την επικάλυψη.
Ενώ τα ρολάκια ψήνονται ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Στο μπόλ του μίξερ κτυπήστε το τυρί, και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέστε την βανίλια και κτυπήστε μέχρι να ενορούν.
Γυρνάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε την ζάχαρη άχνη. Αυξήστε την ταχύτητα όταν πάρει την ζάχαρη το μείγμα (χαμηλή για να μην μας πεταχτεί έξω) δυναμώστε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά η ζάχαρη 5-6 λεπτά.



Όταν έχουμε βγάλει τα ρολάκια απλώνουμε την επιφάνια κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: