Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Γλυκόξινά κρεμμύδια για συνοδευτικό

Υλικά
2 κιλά μικρά κρεμμύδια (κοκκάρι)
3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 Πρέζα αλάτι και πιπέρι
¼ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
¼ φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Μετά τον καθαρισμό τους θα είναι περίπου 1 ½ κιλό.
Βάλτε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει και να βυθίστε τα κρεμμύδια.
Βράζουμε 2 λεπτά για τα κοκκάρι και 4 λεπτών για τα άλλα μικρά κρεμμύδια.
Στραγγίστε το νερό και βυθίστε τα σε παγωμένο νερό.
Ζεσταίνουμε μία ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σε μέτρια
προς δυνατή φωτιά με το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύουμε για περίπου πέντε λεπτά γυρίζοντας τα μία φορά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε το ξίδι και μαγειρεύουμε μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του ξιδιού εξατμιστεί, περίπου 2-3 λεπτά
Προσθέστε το νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά καλύπτουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε τη ζάχαρη. Μαγειρέψτε μερικά ακόμη λεπτά για να καραμελώσουν, δοκιμάστε την γεύση για το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρετε ως ορεκτικό ή πάνω από μαγειρεμένες μπριζόλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: