Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ρύζοκολοκυθόπιτα του Volta Koyzina

Υλικά
¾ του κιλού φέτα τριμμένη
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια περασμένα από χοντρό τρίφτη
½ φλιτζάνι ρύζι
2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρύο νερό (μπορεί και λιγότερο)
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
Βούτυρο για άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση
Τρίβουμε την φέτα ή τν πατάμε με το εργαλείο για τον πουρέ και την βάζουμε σε ένα τουλπάνι ή ύφασμα.
Την κρεμάμε σε ένα βαθύ μπολ να στραγγίξει στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε έναν μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μερικές φορές για να ανακατευθούν.
Σε ένα μπολ βάλτε ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ⅓ φλιτζάνι κρύο νερό μαζί. Το υπόλοιπο νερό θα προσθέσετε αν και όσο χρειαστεί. Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα λαδιού και νερού. Προσθέστε το υπόλοιπο νερό, αν χρειάζεται για να κάνετε μια ζύμη.
Βάλτε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για ένα λεπτό.
Βάλτε την ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Προσθέστε στο στραγγισμένο τριμμένο τυρί, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το γάλα, το αλάτι με τα κολοκυθάκια και το ρύζι. Ανακατέψτε να ενωθούν.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το βουτυρωμένο ταψί σας.
Βάζουμε το φύλλο στο ταψί αφήνοντας το παραπανίσιο να  κρέμεται έξω από αυτό.
Χύστε το μείγμα τυριού κολοκύθι μέσα στη ζύμη και απλώστε να πάει στις άκρες.
Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω στην γέμιση.
Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 60-70 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο, να βγαίνει καθαρό.

Αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά και κόψτε το σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: