Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Πετείνιο φρόνοτο (Κοτόπουλο με πράσο)

Υλικά
1 – 1 ½ κιλό κοτόπουλο
100 ml λάδι
200 ml κρασί άσπρο ανακατεμένο με 2 κουτ. Γλυκού αλάτι (Λικουαμέν)
1 πράσο
½ ματσάκι Φρέσκο άνηθο
1 κουταλιά σούπας τριμμένο Κόλιανδρο
Αλάτι και Πιπέρι
1 φλιτζάνι Κρασί βρασμένο μέχρι να μείνει το μισό


Εκτέλεση
Αρχίστε τηγανίζοντας το κοτόπουλο στο λάδι προσθέτοντας σταδιακά το κρασί με το αλάτι, το πράσο, τον άνηθο, το κόλιανδρο.

Βάζουμε όλα σε ταψί και αφήστε να ψηθούν για μια ώρα περίπου στους 220 βαθμούς στον φούρνο. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο γαρνίρετε ένα πιάτο με το βρασμένο κρασί και σερβίρετε το κοτόπουλο αφού προσθέστε το τριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: