Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Φουρνιστό φύλλο με τυρί

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ένας φίλος από την Γαλλία. Ήταν πριν από μερικά χρόνια που όταν ήταν στην Ελλάδα σαν εθελοντής μας την είχε προσφέρει σαν πρωινό. Τότε είχαμε ξετρελαθεί από την γευστική του προσφορά. Τώρα την προσφέρουμε και σε εσάς.  Δοκιμάστε την αξίζει.
Υλικά
1¼ φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 ολόκληρα αυγά
1 ¼ φλιτζάνια πλήρες γάλα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τα αυγά και το γάλα για να κάνουμε έναν χυλό. Καλύψτε με μεμβράνη και βάτε τον στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες. Πρέπει όταν θα τον χρησιμοποιήσετε να είναι πολύ παγωμένος.

Μετά από δύο ώρες Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βάλτε το λάδι σε ένα ταψί 9x12 και βάλτε το ταψί σε ζεστό φούρνο για 5 λεπτά.
Χωρίς να βγάλουμε εντελώς το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε κρύο τον χυλό σε ζεστό λάδι και κλείστε την πόρτα του φούρνου γρήγορα.
Το κτύπημα θα ρουφήξει το λάδι και θα αυξηθεί σε ακανόνιστο σχήμα (ψηλά και χαμηλά σημεία).
Μην ανοίγετε το φούρνο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αλλά να ελέγχετε το ψήσιμο μέσα από το παράθυρο του φούρνου.
Η πίτα πρέπει να ψηθεί περίπου 25 λεπτά, αλλά ελέγξτε μετά από 20 λεπτά, και πάλι μέσα από το παράθυρο.


Μόλις η πίτα αρχίζει να παίρνει χρώμα και ροδίσει, αφαιρέστε την από το φούρνο και πασπαλίστε το τριμμένο τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: