Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Εύκολη χωρίς γλουτένη παέγια

Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνια ρύζι
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ντομάτες σε κύβους
1 φλιτζάνι λουκάνικο κοτόπουλου ψιλοκομμένο
1 πακέτο κατεψυγμένα μείγμα θαλασσινά ξεπαγωμένα (καλαμάρι, γαρίδες, και χτένι.)
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
2 πρέζες σαφράν

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, πιπεριά και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.

Προσθέστε το ρύζι, σε κύβους τις ντομάτες, και το νερό.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και σαφράν.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Όταν έχει απορροφηθεί το ήμισυ του υγρού, προσθέστε τις φέτες λουκάνικο και τα θαλασσινά.
Σιγοβράστε μέχρι όλα έχουν απορροφηθεί το νερό.

Προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: