Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Φύλλα ζύμης με σοκολάτα σε φόρμα

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά σούπας λάδι
10 φλιτζάνια κρύο νερό
2/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
1 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι
1 κρόκο αυγού χτυπημένο 1 κουταλιά σούπας νερό

Εκτέλεση
Για την ζύμη βάλτε το μπολ του μίξερ το ζεστό νερό, την ζάχαρη και το αλάτι. Πασπαλίζουμε την μαγιά ανακατεύουμε λίγο και αφήστε το να καθίσει για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.

Προσθέστε το αλεύρι και το βούτυρο στο μπολ. Ανακατέψτε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα και ζυμώστε για περίπου πέντε λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ. Αλείψτε το μπολ με λάδι και επιστρέψτε τη ζύμη στο μπολ, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μια ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Προθερμάνετε τον Φούρνο  στους 250 °.
αλευρώστε μια επιφάνεια εργασίας και τοποθετήστε τη ζύμη επάνω. Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο περίπου το μέγεθος ενός ταψιού (χοντρό φύλλο).
Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα που να έχουν το μέγεθος το πλάτος μιας μακρόστενης φόρμας.


Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα  που έχουμε στην φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και τη σόδα και το βράζουμε. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε κάθε τετράγωνο στο μίγμα νερού για περίπου 30 δευτερόλεπτα και το επαναφέρουμε στην επιφάνεια εργασίας.
Βάζουμε σε κάθε τετράγωνο κομματάκια σοκολάτας και τα πατάμε να καρφωθούν ελαφρός. 


Στη συνέχεια βάζουμε τα κομματάκια ζύμης στην φόρμα σε στοίβα στο πλάτος της.


Ανακατέψτε τον κρόκο του αυγού με μία κουταλιά της σούπας νερό. Βουρτσίστε τη ζύμη και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και ψηθεί στο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: