Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Μπιφτέκια μανιταριών

Υλικά
½ κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
1 αυγό


Εκτέλεση
Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό και τα χτυπάμε να γίνουν χυλός και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Πάλι του μπλέντερ χτυπάμε τα μανιτάρια να ψιλοκοπούν να μην λιώσουν και τα βάζουμε και αυτά στο μπολ.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε.
Ανακατεύοντας ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέχρι να σφίξει το μείγμα μας.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια με λαδωμένα χέρια και τα βάζουμε σε ταψί. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά στον ατμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: