Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Γεμιστά ψωμάκια με κιμά και τυρί

Υλικά
Για τη ζύμη
1 1/4 φλιτζάνια χλιαρό νερό
3 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια γλυκού ξηρή μαγιά
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/4 κουταλάκια γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκια γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκια γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι κίτρινη πιπεριά κομμένη σε καβάκια
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινη πιπέριά
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια τριμμένο μείγμα τυριών

3 λίτρα νερό
σόδα 1/2 φλιτζάνι σόδα
1 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Στο μπολ ενός μίξερ προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να καθίσει για 10 λεπτά.
Βάζουμε το μπολ στο μίξερ με τον γάντζο ζύμης και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
Αφαιρέστε τη ζύμη και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250οC.
Σε τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά λάδι και τον κιμά, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αλάτι και τα σοτάρουμε ανακατεύουμε τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
Αφαιρέστε τηγάνι από τη φωτιά ανακατέψτε το τυρί και αφήστε να κρυώσει.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με κουπάτ κόβουμε κύκλους.
Σε κάθε πιτάκι βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά γέμιση και κλείνουμε την ζύμη σε στρογγυλό πιτάκι.
Επαναλάβετε μέχρι να έχει χρησιμοποιηθεί όλη τη ζύμη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μαγειρική σόδα για να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε δύο δύο πιττάκια για 30 δευτερόλεπτα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.
Βουρτσίζουμε τις κορυφές με λιωμένο βούτυρο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήστε για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: