Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πίτα του Melon για πρωινό

Ο Nik Mon μας έστειλε μια συνταγή με την πίτα που προσφέρει στο (Melon Café Austria) μαζί με τα 20 είδη καφέ.
«Είναι ένα χορταστικό κομμάτι πίτας για να ξεκινήσει κάποιος την μέρα του» μας είπε.

Υλικά
Για την ζύμη
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
6 κουταλιές σούπας παγωμένο βούτυρο
5 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό


Για την γέμιση
6 φέτες μπέικον  ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τυρί φέτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά σε κύβους
1/3 φλιτζάνι ντομάτες χοντροκομμένες
10 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1/4 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο σκόνη
2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση
Για την ζύμη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο και το ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη μας σαν κριθαράκι. Ρίχνουμε το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε να γίνει μία ζύμη που σχεδόν να κολάι στα χέρια.
Βάλτε την ζύμη σε μεμβράνη κουζίνας και μετά στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πασπαλίστε αλεύρι επάνω στην επιφάνεια εργασίας σας.
Αφαιρέστε προσεκτικά τη ζύμη και τοποθετήστε πάνω στο αλεύρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ένας μεγάλος κύκλος. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στην κορυφή του κύκλου και σιγά-σιγά την τυλίγουμε στον πλάστη.
Σήκωσε την και αφήστε να ξετυλιχτεί σε ένα ταψί που έχουμε πριν βουτυρώσει.
Προσαρμόστε την ζύμη μέσα και στα πλάγια του ταψιού. Κόψτε τυχόν περίσσευμα.
Για την γέμιση
Ψήστε το μπέικον και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 8 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το τυρί φέτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη κόλιανδρο. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά τα τυριά, το μπέικον, την πράσινη πιπεριά, τις ντομάτες και μείγμα κρεμμυδιού.
Ανακατεύουμε ελαφριά και γεμίζουμε το ταψί.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήστε για 1 ώρα και 35 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι αν το βάλουμε στη μέση να βγαίνει καθαρό.

Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: