Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Παστουρμαδοπιτάκια του Volta Koyzina

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας κομμένο σε 6 μακρόστενα κομμάτια
1 ½ κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι ζεστό πλήρες γάλα
½ κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
¼ αλάτι
6 λεπτές φέτες παστουρμά
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο γραβιέρα
1 αυγό + 2 κουταλιές της σούπας νερό χτυπημένα μαζί.

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα και με το σύρμα ανακατεύουμε το αλεύρι. Μαγειρεύουμε ένα λεπτό.

Ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά-σιγά στο ζεστό γάλα και την μουστάρδα. Φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, περίπου 2-3 λεπτά. Αφήστε την κρέμα στην άκρη.
Τοποθετήστε έξι κομμάτια ζύμης σφολιάτας στον πάγκο.
Θα βάλουμε την γέμιση στα 2/3 της ζύμης.
Τοποθετήστε ένα κομμάτι προσούτο σε κάθε κομμάτι σφολιάτας, από πάνω 2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο.
Για να τυλίξουμε τώρα γυρνάμε πρώτα τις δύο πλευρές από την στενή μεριά προς τα μέσα και επάνω από την γέμιση.
Διπλώνουμε την γέμιση προς την άλλη πλευρά και το 1/5 που περισσεύει το περνάμε να βρεθεί από κάτω.
Βουρτσίστε τα άκρα με πλύσιμο αυγών.
Τοποθετήστε τα πιττάκια στο ταψί και αλείψτε τα με το χτυπημένο με νερό αυγό και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Κάνουμε μερικές μικρές σχισμές στην επιφάνια τους.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15-20 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: