Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Καπ κέικ μοσχαριού με πουρέ

Σε αυτή την συνταγή η δυσκολία είναι στο κόψιμο του κρέατος. Το κρέας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ψιλοκομμένο αλλά όχι κιμάς. Περίπου σαν το κόρν μπίφ αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήστε και κονσέρβα αλλά δεν είναι ούτε γευστικά ούτε υγιεινά το ίδιο.

Υλικά
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας
2/3 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο σκόρδο λιωμένο
1 μεγάλο αυγό
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1 / 2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε το κρέας σε πολύ ψιλά κομματάκια σχεδόν σαν κιμά. Για ποιο ευκολία μας το βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 2-3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το τηγάνι.
βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Μεριάζουμε το μείγμα σε ταψί Καπ κέικ  (cupcake) που το έχουμε βουτυρώσει.
Μαγειρέψτε για 20 λεπτά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε.
Σερβίρουμε κάθε καπ κέικ και στην κορφή βάζουμε πουρέ πατάτας με ένα κορνέ.

Για τον πουρέ πατάτας
4 πατάτες σε κύβους
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι γάλα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα αφήνουμε να πάρει βράση σε αλατισμένο νερό. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 15-20 λεπτά.
βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομαλή κρέμα.
Όταν κρυώσει λίγο να το βάζουμε σε μια σακούλα (κορνέ).

Διακοσμούμε κάθε καπ κέικ κρέατος και από πάνω πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σχοινόπρασο και τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: