Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Μοσχάρι με μανιτάρια στην κατσαρόλα με σάλτσα

Υλικά
½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους σε χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 λεμόνι χυμό
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1 φλιτζάνι νερό


Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μπαστουνάκι και το ανακατεύομαι με το αλεύρι και μία πρέζα αλάτι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρέας σε μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα βγάζουμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και το σκόρδο να μαραθούν.
Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε νε εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Όταν έχει αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε το λεμόνι, μία κουταλιά λάδι και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: