Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Πένες με μοσχαρίσια καρδιά και μανιτάρια

Υλικά
1/2 κιλό ζυμαρικά (πένες, σπείρες)
240 γραμ. μανιτάρια σε κομμάτια
½ κιλό μοσχαρίσια καρδιά κομμένη σε λουρίδες
1 ½ κουταλιές σούπας βούτυρο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1 ½ κουταλιές σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να Al Dente. Αφήστε τα στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε τα μανιτάρια.
Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και κρατήστε τα στην άκρη.
Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι βάζουμε τα κομμάτια της μοσχαρίσιας καρδιάς πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι.
Μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές και τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι ελαφρώς μαλακά, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια πίσω στο τηγάνι με την καρδιά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέστε το κρασί, μαγειρέψτε μέχρι το υγρό να έχει σχεδόν εξατμιστεί, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε το αλεύρι, και ανακατεύουμε με το κρέας και τα μανιτάρια για 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό βοδινού, την μουστάρδα και το λεμόνι. Αφήστε να πάρει βράση και στη συνέχεια να μειώστε την θερμοκρασία να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 2 λεπτά.


Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το γιαούρτι στην σάλτσα σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.

Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε πάνω από μαγειρεμένα ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: