Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Βασιλόπιτα Κέικ

Υλικά
700 γραμ. αλεύρι
6 αβγά
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
350 γραμ ζάχαρη
6 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζανάκι μπράντι
380 γραμ. βούτυρο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι


Εκτέλεση
Χτύπησε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά ώσπου να αφρατέψουν, και μετά πρόσθεσε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπράντι.
Κοσκίνισε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε τα στο μείγμα εναλλάξ με το γιαούρτι.
Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψάκι αλειμμένο με βούτυρο και αλευρωμένο και ψήσε για 45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη κάνοντας σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: