Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Πίτα μαργαρίτα

Υλικά
2 φύλα σφολιάτας στρογγυλά
2 κουταλιές κέτσαπ
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες μπέικον
100 γραμ. τυρί κίτρινο
1 κρόκο αυτού χτυπημένο για επάλειψη

Εκτέλεση
Ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα το ένα φύλο ζύμης. Αλείφουμε την κέτσαπ αφήνοντας γύρο ένα δάχτυλο κενό, για να μπορέσουμε να κολλήσουμε τα φύλα.
Απλώνουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τέλος το τυρί.
Αλείφουμε με λίγο νερό γύρο την άκρη του φύλλου και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλο. Πατάμε την άκρη γύρο να κολλήσουν τα δύο φύλα.
Βάζουμε στο κέντρο ένα ποτήρι ανάποδα για να μας δώσει το όριο που θα κόψουμε και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε από το ποτήρι μέχρι έξω δώδεκα κοψίματα.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι και με σταθερό το σημείο του ποτηριού γυρνάμε την έξω πλευρά να στρίψει.



Περνάμε με αυγό την πίτα μας και την ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο με αέρα για 25 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: