Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Κεκάκια πορτοκαλιού

Υλικά
3 κρόκοι αυγών
1/8 κουταλάκι γλυκού αλάτι
20 γραμ. βούτυρο
20 γραμ. γάλα
25 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ασπράδια από 3 αυγά
1/8 κουταλάκι γλυκού κρέμα γάλακτος
40 γραμ. ζάχαρη άχνη

γέμιση κρέμας
30 γραμ. κρέμα γάλακτος σαντιγί

1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μίγμα κρόκου αυγού.
Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν αφρώδες και στη συνέχεια προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να κάνουν μαλακές αιχμές
Διπλώστε το μισό μίγμα των ασπραδιών στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν με ένα σύρμα ή σπάτουλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το άλλο μισό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Βάζουμε το μείγμα στις θήκες για κεκάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160c για 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το γέμισμα.
Όταν κρυώσουν καλά αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι λίγο από επάνω σε κάθε κεκάκι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι από την κρέμα. Σκεπάζουμε με το κομμάτι που αφαιρέσαμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Για την κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: