Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Μπισκότα με σοκολάτα

Υλικά
225 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
280 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 2 φλιτζάνια)
3/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
140 γραμ. ζάχαρη (περίπου 3/4 του φλιτζανιού)
2 μεγάλα αυγά
2 κουτάκια βανίλια
140 γραμ. σκούρα καστανή ζάχαρη
225 γραμ. σοκολάτα, χοντροκομμένη με ένα μαχαίρι
Χοντρό αλάτι θάλασσας, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι μαζί με την καστανή ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου αρχίσει να ροδίζει το βούτυρο, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και μεταφέρετε σε ένα μέτριο μπολ,
χτυπήστε ελαφρά με το παγωμένο νερό, και το μεταφέρουμε στο ψυγείο, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ανακατεύουμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά, και την βανίλια στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να είναι καφέ περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το μίγμα αλευριού σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ενοποιηθεί 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε μπόλ και μπορούμε ντ το διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι τρείς μέρες.
Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, ρυθμίστε τον φούρνο στους 250 °. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού βγάζουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν γύρω από τις άκρες αλλά να είναι ακόμα μαλακά, 13-16 λεπτά.
Αφαιρέστε τα μπισκότα από το φούρνο. Ενώ τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά, πασπαλίζουμε ελαφρά με χοντρό αλάτι και πιέστε απαλά προς τα κάτω το αλάτι, για να ενσωματώσετε. Αφήστε την να κρυώσουν εντελώς.
Αποθηκεύσετε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο, πλαστική σακούλα ή βάζο μπισκότων σε θερμοκρασία δωματίου κρατάνε για 5 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: