Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινά γεμιστά ρολάκια με σάλτσα πατάτας

Υλικά
6 μεγάλα φιλέτα χοιρινό σνίτσελ
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι
150 γραμ τριμμένη γραβιέρα
2 αυγά
100 γραμ μπέικον
2 κουταλάκια γλυκού Μίγμα αλατιού της Γιώτας δείτε εδώ
2 μεγάλα καρότα
200 γραμ κιμάς
λάδι


Για την σάλτσα
2 μεγάλες πατάτες
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τυρί που να λιώνει
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα σνίτσελ και τα περνάμε με το μίγμα αλατιού.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, το μπέικον και τα περνάμε από το τηγάνι να σοκαριστούν μαζί με τον κιμά. Αφήνουμε να κυρώσουν και τα βάζουμε σε ένα μπόλ. Όταν είναι κρύο το μίγμα ανακατεύουμε το αυγό και την τριμμένη γραβιέρα.
Παίρνουμε κάθε σνίτσελ βάζουμε μέσα γέμιση 1 – 2 κουταλιές ανάλογα το μέγεθός του, το τυλίγουμε και το δένουμε με σπάγκο.


Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και περνάμε τα ρολάκια να θωρακιστούν. Μετά τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 για 15 λεπτά, γυρνώντας τα μία φορά.


Σε κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες. Όταν είναι μαλακιές τις στραγγίζουμε.
Κάνουμε τις πατάτες πουρέ αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα αραιός χυλός. Ρίχνουμε το τυρί ανακατεύοντας καλά. Το τυρί θα γίνει σαν μαστίχα, αλλά ο χυλός μας θα είναι αρκετά αραιός.

Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο κάτω μια δόση από τον χυλό μας και το ρολάκι μας αφού έχουμε αφαιρέσει τον σπάγκο κομμένο διαγώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: