Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Σάλτσα λεμονιού και βασιλικό

Υλικά
100 γραμ παρμεζάνα τριμμένη
2 κρόκους αυγών
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
1 ματσάκι βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα 100 γραμ. παρμεζάνα σε ένα μεγάλο δοχείο πυρέξ.
Προσθέτουμε τους δύο κρόκους και τις 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.

Τρίβουμε την φλούδα από το λεμόνι με τον τρίφτη, το στύβουμε για να πάρουμε τον χυμό και τα προσθέτουμε στο δοχείο.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να έχει έντονη γεύση λεμονιού αν χρειαστεί προσθέτουμε και από άλλο.
Παίρνουμε τον βασιλικό και τον λιώνουμε σε ένα γουδί, μαζί με την σκελίδα σκόρδο.
Προσθέτουμε τον βασιλικό στην σάλτσα και ανακατεύουμε πάλι καλά.

Την σάλτσα την βάζουμε σε ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: