Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Κρέμα μασκαρπόνε (Crema al mascarpone) Συνταγή πρώτη αυτή που δοκιμάσαμε στην Μπολόνια (bologna)

Υλικά
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 g Mascarpone
2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Τρίμα σοκολάτα ή σκόνη κακάο
 
Εκτέλεση
Ξεκινήστε να ετοιμάζετε την απλή κρέμα μασκαρπόνε διαχωρίζοντας τα ασπράδια και τους κρόκους.
Στη συνέχεια, τους κρόκους τους δουλεύουμε με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί, μέχρι να έχουμε ένα ελαφρύ αφρώδη μείγμα
Αφήστε να κρυώσει σκεπάζοντας την επιφάνια με μεμβράνη.
Σε αυτό το σημείο, προσθέστε το Mascarpone και ανακατέψτε τα πάντα με τη βοήθεια ενός μίξερ. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια απαλή κρέμα, με τη συνοχή μιας μους.

Προσθέστε τις δύο-τρεις κουταλιές της σούπας κονιάκ ή χυμό φρούτων ή βανίλια και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Τέλος τα προσθέτουμε στην κρέμα μασκαρπόνε, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσει το μείγμα την απαλή του συνοχή. Η απλή κρέμα μασκαρπόνε σας είναι έτοιμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: