Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Pinsa Roman


Pinsa Roman Αυθεντική και μοναδική. Μια ζύμη που προήλθε από ένα αρχαίο προϊόν... το οποίο παρασκεύαζαν οι αγροτικοί πληθυσμοί που κατοικούσαν έξω από τα τείχη της αρχαίας Ρώμης.
Οβάλ ή στρογγυλή, ελαφριά, εύθραυστη όσο κι αφράτη, παραδοσιακή και συνάμα σύγχρονη… η Pinsa έρχεται για να μας συναρπάσει γευστικά με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της!
Η καθαρή φυσική γεύση και η φρεσκάδα του προϊόντος οφείλονται στις πρώτες ύλες, ιδιαίτερα στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και στην απουσία συντηρητικών ή πρόσθετων.


Υλικά
3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 420 γρ)
½ κούπα αλεύρι ρυζιού (περίπου 80 γρ)
1 ⅔ κούπας κρύο νερό
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. αλάτι
 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ρυζάλευρο και τη μαγιά.
Ανακατεύοντας διαρκώς ρίξτε λίγο-λίγο το κρύο νερό.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατέψτε καλά τα υλικά με τα χέρια σας, ώστε να ομογενοποιηθούν. Καλύψτε το μπολ με σελοφάν και αφήστε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά.
Ύστερα ζυμώστε ξανά και αφήστε το μείγμα για ακόμα 30 ακόμα λεπτά στην άκρη. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τρίτη φορά, αλλά αυτό τη φορά αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 24 ώρες.
Αφαιρέστε το μπολ από το ψυγείο και χωρίστε τη ζύμη στα δύο.
Σε ένα ταψί, απλώστε ένα χαρτί φούρνου και τοποθετήστε τις ζύμες. Καλύψτε το με ένα πανί και αφήστε στο ταψί στην άκρη για να φουσκώσει για τουλάχιστον 60 λεπτά.
Ύστερα ρίξτε από πάνω λίγο λάδι και με τα δύχτυλά σας απλώστε τη ζύμη από το κέντρο έως τις άκρες σχηματίζοντας ένα οβάλ σχήμα. Ρίξτε λίγο λάδι ακόμα και βάλτε το ταψί στο φούρνο.
Ψήστε τη pinsa σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 10 λεπτά.
Στα μισά του ψησίματος, προσθέστε τα τυρί Μοτσαρέλα και τα αλλαντικά της αρεσκείας σας. Μπορείτε και να την απολαύσετε και με φρέσκιες ντομάτες ή άλλα λαχανικά, τα οποία θα προσθέσετε μετά το ψήσιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: