Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Κρέμα μασκαρπόνε (Crema al mascarpone) Συνταγή Τρίτη

Υλικά
4 κρόκοι
150 γρ ζάχαρη
50 γρ κορν φλαουρ
500 ml γάλα
250 γρ μασκαρπόνε
άρωμα βανίλιας
 
εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
Η κρέμα είναι πολύ πιο νόστιμη και πιο λεπτή Βάλτε την κατσαρόλα σε μπεν μαρι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας.
Αν θέλετε μια κρέμα σοκολάτας τώρα είναι η ώρα να την προσθέσετε σε ζεστή κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί η κρέμα
Τοποθετούμε μία μεμβράνη πάνω από την κρυωμένη κρέμα, απευθείας στην επιφάνεια της κρέμας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και να σκληρύνει.
Ανακατεύουμε λίγο την παγωμένη κρέμα μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεπτή και ομοιογενή κρέμα.
Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε το κέικ ή όποιο άλλο γλυκό θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: