Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Σπαγγέτι με κόκκινο κρασί (Spaghetti al vino rosso)


Υλικά
400 γραμ. ζυμαρικά σπαγγέτι
100 γραμ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
2 φλιτζάνια κόκκινο καλό κρασί
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
15 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στην μέση (προαιρετικά)
2 φέτες ψωμί
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 15 γραμ. βούτυρο και 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες να ροδίσουν. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Βάζουμε τις φέτες ψωμιού στο μπλέντερ και τις κάνουμε τρίμα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράση. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε αλ τεντε.
Στο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη και την πιπεριά τσίλι.
 Όταν κάψει ρίχνουμε το μισό κρασί και το αφήνουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Βάζουμε τις τριμμένες φέτες ψωμιού, και τον βασιλικό. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τις ελιές.
Όταν πήξει η σάλτσα παίρνουμε τα ζυμαρικά με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν όλη την σάλτσα. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: