Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Κρέμα μασκαρπόνε (Crema al mascarpone) Συνταγή δεύτερη

Υλικά
4 αυγά
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
500 γρ μασκαρπόνε
3 κουταλιές της σούπας Marsala ή ρούμι (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κρατάτε τα ασπράδια στην άκρη και χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ελαφρύ και αφράτη.
Προσθέστε το μασκαρπόνε και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πάρετε μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους. Εάν θέλετε να δώσετε στην κρέμα μασκαρπόνε σας μια λεπτή αλκοολούχα γεύση, προσθέστε τη marsala ή το ρούμι σε αυτό το βήμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν σε σφικτή μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε τα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Τώρα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε την κρέμα μασκαρπόνε σας στο γλυκό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: