Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Κρέμα μασκαρπόνε (Crema al mascarpone)

Τα καλύτερα προέρχονται πάντα από απλές συνταγές και λίγα υλικά συνδυασμένα, όπως η απλή κρέμα μασκαρπόνε . Μόνο αυγά , ζάχαρη και το αναπόφευκτο Mascarpone μας δίνουν μια κρεμώδη υφή. Λίγο κονιάκ για να την αρωματιστούν, ή εκχύλισμα βανίλια αλλά και χυμό από εσπεριδοειδή και η συνταγή είναι έτοιμη. Αν όμως δεν είστε λάτρεις του αλκοόλ ή αν θέλετε να φέρετε στο τραπέζι ένα γλυκό κατάλληλο ακόμα και για τα μικρά παιδιά.  

Αυτή η κρέμα είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές γλυκές παρασκευές, μπορείτε, στην πραγματικότητα, να τη χρησιμοποιήσετε τόσο με φρέσκα φρούτα (είναι εξαιρετική με ζουμερές φράουλες εποχής) όσο και ως γέμιση για τιραμισού , πάνω σε ταρτάκια, ή γιατί όχι, για ένα διαφορετικό pandoro ή panettone. Η κρέμα μασκαρπόνε είναι εξαιρετική για γέμιση κέικ και τέλεια σε συνδυασμό με ένα απαλό παντεσπάνι και είναι επίσης πολύ καλή από μόνη της πασπαλισμένη με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο.

Σας παρέχουμε τρείς διαφορετικές συνταγές και στη συνέχεια εξαρτάται από εσάς και τη φαντασία σας να τη χρησιμοποιήσετε καλύτερα.

Για την παρασκευή της κρέμας μασκαρπόνε, κανένα από τα υλικά δεν πρέπει να είναι κρύο στο ψυγείο.

Θα σας δώσουμε τρείς εναλλακτικές συνταγές για να διαλέξετε όποια θέλετε ανάλογα με την χρήση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: