Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

λάχανο τουρσί

Υλικά
1 λάχανο
3 καρότα
1 σέλινο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές αλάτι χοντρό
1 καυτερή πιπεριά μεσαίου μεγέθους
1 φλιτζάνι ξύδι
1 λίτρο νερό
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το λάχανο, τα καρότα σε χοντρές ροδέλες. Το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, το ξύδι, τα αλάτι, την καυτερή πιπεριά και τα φύλλα δάφνης και τα βράζετε για δυο λεπτά μόνο.
Κλείνετε την φωτιά ρίχνουμε τα λαχανικά μέσα. Ανακατεύουμε ελαφριά και αφήνουμε για 10-12 ώρες με το αλατόνερο για να μαλακώσουν.

Με τρυπητή κουτάλα βάζουμε τα λαχανικά τα βάζουμε σε βάζα και συμπληρώνουμε με το αλατόνερο. Τέλος προσθέτουμε 1 εκατοστό ελαιόλαδο και κλείνουμε το βάζο μας. Το αφήνουμε 2-3 βδομάδες στη ησυχία του ώστε να μεταμορφωθεί σε τουρσί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: