Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μηλόπιτα Μπόμπα με παγωτό καϊμάκι

Υλικά
2 φύλα ζύμης κουρού
10 μεγάλα μήλα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 αυγό για το άλειμα
ζάχαρη για πασπάλισμα
παγωτό για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε το κέντρο τους. Τα κόβουμε σε ψιλά φετάκια. Σε μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε καλά τα κομμάτια μήλο με το αλεύρι, τις ζάχαρες, την κανέλα, και το αλάτι.


Σε μπόλ στήνουμε τα μήλα για να πάρουν το σχήμα του.
Σε ταψάκι λίγο μεγαλύτερο από το χείλος του μπόλ που βάλαμε τα μήλα απλώνουμε το ένα φύλο ζύμης.


Γυρνάμε το μπόλ με προσοχή στο ταψάκι και αφαιρούμε το μπόλ να μείνουν στημένα τα μήλα.
Σκεπάζουμε τον λόφο με τα μήλα με το δεύτερο φύλο ζύμης. Κλείνουμε και ενώνουμε τα δύο φύλα.


Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στον φούρνο στους 250 για 70 – 80 λεπτά.
Λίγο πρίν το βγάλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη να πάρει χρώμα σαν καραμέλα.



Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: