Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Κρέμα σοκολάτας (γκανά ganache σοκολάτας)

Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε τρούφες σοκολάτας, τάρτες, κέικ και πολλά άλλα!
Αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε ως επίστρωση για κέικ, θα πρέπει να είναι αραιώνουμε με λίγη ζεστή κρέμα γάλακτος, έτσι αυτή θα χυθεί εύκολα και θα παρέχει ομοιόμορφη κάλυψη.
Αυτή η συνταγή αποδίδει περίπου 2,5 φλιτζάνια, αρκετό για περίπου 48 μικρές τρούφες.

Υλικά
350 γραμ. ψιλοκομμένη σκούρα σοκολάτα (60-65% κακάο)
230 γραμ. (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού (Γλυκόζη)
Χρησιμοποιούμε γλυκόζη γιατί είναι ρευστή και ποιο υγιεινή
2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Τοποθετήστε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μέτριο μπολ. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το σιρόπι καλαμποκιού σε μια μικρή κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Φέρτε την κρέμα να σιγοβράσει, μέχρι μικρές φυσαλίδες εμφανίζονται σε όλη την κατσαρόλα, το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα στο μπολ.
Αφήστε την καυτή κρέμα να μαλακώσει την σοκολάτα για ένα λεπτό, στη συνέχεια, ανακατέψτε ελαφρά, έως ότου να λιώσει η σοκολάτα και να είναι λεία και γυαλιστερή.
Προσθέστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν. Πατήστε ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη κουζίνας ακριβώς πάνω από την κρέμα και αφήστε το να καθίσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μετά μπορεί να μπει στο ψυγείο για μεταγενέστερη χρήση. Θα κρατήσει στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: