Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Κεκάκια Χριστουγέννων (Cupcakes Chrisman’s)

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
170 γραμ.  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καφετιά ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτάκια βανίλιας
1/2 φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλιτζάνι κανέλα (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη για διακόσμηση

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο.
ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά και μαζί. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Βάζουμε το βούτυρο και τα δύο σάκχαρα στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, στη συνέχεια, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
Γυρίστε την ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή και προσθέστε περίπου το ένα τρίτο των ξηρών συστατικών. Μόλις ενσωματωθούν τα ξηρά συστατικά, προσθέστε το μισό του αποβουτυρωμένου γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέστε τα μισά από τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά, στη συνέχεια, το υπόλοιπο του αποβουτυρωμένου γάλακτος, και τελειώστε με τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά.
Τελειώστε την ανάμιξη με το χέρι με μια λαστιχένια σπάτουλα, ξύνοντας τον πάτο και τις πλευρές του μπολ ανακατεύοντας καλά.
Αδειάστε το μίγμα σε 18 φορμάκια για κεφάκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 2200ο , μέχρι να ψηθούν αλλά μα μην στεγνώσουν τελείως.



Μόλις Κρυώσουν λίγο βάζουμε ένα διάτρητο πανάκι κεντήματος ή χάρτινο από πάνω και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη η κακάο, ανάλογα το χρώμα που θέλουμε να δώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: