Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Μυρωδάτα σαφρίδια ψητά

Υλικά
6 σαφρίδια μεγάλα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι χοντρό
1/4 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι γλυκού φασκόμηλο
1/5 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
1/5 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια. Αφήνουμε να στραγγίξουν από το νερό τους. Σε μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά και περνάμε τα ψάρια από έξω αλλά και μέσα στην κοιλιά τους. Το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών το ανακατεύουμε με το λάδι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πάρει άρωμα.

Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να απορροφήσουν τα μυρωδικά και τα ψήνουμε σε σχάρα ή τηγάνι.

Βγάζουμε τα ψάρια για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τα ψάρια σε πιατέλα και περιχύουμε με το μυρωδάτο λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: