Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Παντζαροσαλάτα

Υλικά
4 μεγαλούτσικοι βολβοί παντζαριών
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα 
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
τα φύλλα από 1/3 ματσάκι δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Βραστά τα παντζάρια αποκτούν ζουμερή, τρυφερή αίσθηση. 

Τα βάζουμε ακαθάριστα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 
Τα ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι ή με ένα ξυλάκι για σουβλάκι - πρέπει να τα διαπερνά χωρίς δυσκολία. 
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και μόλις κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζουμε με το χέρι (η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα). Μετά τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα τριμμένα παντζάρια τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το σκόρδο, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, το δυόσμο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να γίνει δροσερή και να «δέσουν» οι γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: